De omgeving

IJsselmuiden en de Koekoek

De naam IJsselmuiden herinnert aan de tijd dat het aan de monding van het ‘Meer’ lag.  Want ‘muiden’ betekent ‘monding’. De trots van IJsselmuiden is de oude Hervormde kerk, waarvan de oudste bouwdelen dateren uit omstreeks 1200. Het dorpse karakter is goed bewaard. In 2001 fuseerde de gemeente IJsselmuiden met de gemeente Kampen. Even ten noordoosten van IJsselmuiden ligt de polder ‘De Koekoek’. Hier is sprake van grootschalige tuinbouw.
Vanuit “Het Vlindertuintje” kunt u al na +/- 100 m een route oppakken van het uitgebreide wandelnetwerk van de IJsseldelta.

P1040486

Om de IJsseldelta per fiets te ontdekken is IJsselmuiden ook een prima startpunt. Op de mooie route langs de IJssel via Wilsum naar Zwolle, ziet u met een beetje geluk tal van ooievaarsnesten. Vanaf Zwolle gaat u richting het pittoreske Hasselt. Hier heeft u de keuze om via de Mastenbroekerpolder of de Kamperzeedijk terug te keren naar uw verblijf in “Het Vlindertuintje”. Beschrijving van de +/- 55 km lange route is eveneens verkrijgbaar bij uw gastvrouw.

Fietsen combineren met een vaartochtje? Kijk dan eens op www.deveermanvankampen.nl

Net buiten het IJsseldelta gebied zijn er bovendien schitterende plekjes  die op fietsafstand van “Het Vlindertuintje” liggen. Een dagtochtje aan Schokland en de Balgstuw bij de Ramspol zijn zeker de moeite waard. Evenals  de knusse stadjes Hattem en Elburg.

Moe van de wandel- of fietstocht heeft u in het centrum van Kampen mogelijkheden te over voor het pakken van een terrasje. Op  de Oudestraat en langs de IJsselkade vindt u diverse lunch- en dinergelegenheden. Ook op het horecaplein  de Plantage is het goed toeven, hier is bovendien gelegenheid voor een bioscoopbezoek.

Naast alle bezienswaardigheden heeft Kampen bovendien verschillende musea. In het centrum dicht bij de Plantage kunt u het Stedelijk Museum,  het Ikonenmuseum en het museum de Stadsboerderij vinden. Een paar kilometer buiten Kampen vindt u de museumboerderij Kampereiland.